Skribent & översättare

Jag älskar ord.

Jag var runt tio år när drömmen om att bli journalist tog fart på allvar. Borlänge tidning publicerade då en intervju jag gjort med en sekreterare på min pappas jobb.

Att de missade att få med mitt namn gjorde inte så mycket. Jag fick ju se min egen text i tryck!

Trettio år senare tog jag examen i praktisk journalistik på Poppius Journalistskola. Därefter följde sex, sju år som frilansjournalist.

Under dessa år skrev jag bl a för Södertäljeposten, Strengnäs Tidnings månadsbilaga, Allers, Sköna hem, Tara, M-magasin, Svensk Byggtjänst mm.

Livet tog mig åt ett annat håll, och jag utbildade mig till kostrådgivare. Mina kunskaper om kost och hälsa i kombination med min journalisterfarenhet tog mig i början av 2019 tillbaka till skrivandet: världens största hälsosajt för lågkolhydratkost behövde någon som översatte deras engelska artiklar till svenska. Jag testade, och översätter sedan dess regelbundet på uppdrag av dem.

Nu vill jag skriva ännu mer! Har du behov av en skribent som lätt anpassar sig efter vitt skilda målgrupper, är språkligt och stilistiskt säker, snabb och aldrig missat en deadline? Kontakta mig!

Föreläsare

Ingen föds olycklig.

Dina tankar påverkar både dig och ditt liv. När du får klart för dig hur mycket ditt tankemönster styr din tillvaro, kommer även insikten att du själv i mångt och mycket kan styra ditt välmående. Det kan räcka med några förändringar för att göra skillnad.

Kanske tror du nu att jag föreläser om positivt tänkande? Svaret är ett klart "nej". Det handlar om att se ditt sanna jag i vitögat, att få insikt både om personliga möjligheter och begränsningar. Det handlar om att vara realist. Och en hel del om sunt förnuft.

Efter min föreläsning kommer du att känna dig peppad och inspirerad samt vara utrustad med olika verktyg som hjälper dig att skapa en tillvaro med mindre stress, en mer realistisk självbild och ökad energi. Kort sagt: ett gladare liv!

Det är du som är bossen.