Foto: Thomas Engström

Den tredje oktober 2018 hände något mycket speciellt. Blixten slog ner i mig när jag satt hemma i min soffa och jobbade. Ett mentalt blixtnedslag som gav mig en ny riktning i livet.

”Bitte, du ska jobba med livsglädje”. Det var så tydligt och klart, som om någon satt bredvid mig och sa det till mig. Jag viftade först bort det, men till slut kunde jag inte ignorera det längre. Det första jag gjorde var att kontakta Bitten Jonsson, leg sjuksköterska och beroendespecialist. För henne skulle jag jobba tillsammans med enligt ”meddelandet”. Sedan februari 2020 har vi en podcast tillsammans – Bitte & Bitten: Bit(t)ska sanningar” – ett hobbyprojekt där vi diskuterar vår syn på livet, vad vi gått igenom och gjort för att skapa oss en tillvaro som grundar sig i glädje.

Redan hösten 2019 började dock suget efter att göra något mer kring livsglädje att växa sig starkare och starkare, det liksom pyrde i mig och till slut fanns ingen återvändo. Jag var helt enkelt tvungen att satsa på detta. Exakt vad och hur hade jag ingen aning om, men efter en lång och mycket avkopplande semester kom det till mig: jag ska dela med mig av mina egna erfarenheter, vad jag gått igenom och hur jag gjort för att få ett mer glädjerikt och givande liv.

Det handlar om hur jag tagit mig själv i kragen och ryckt upp mig. Hur jag insett att jag i väldigt många situationer faktiskt är min egen boss. Situationerna kan jag självklart inte alltid styra över, men jag kan styra hur jag ska relatera mig till dem. Insikten att jag inte är ett offer för olika omständigheter förändrade mitt liv drastiskt, och genom att ta ansvar för mig själv har mitt liv blivit både roligare och lättare att leva.

Lämna en kommentar