Sverige stod i det närmaste still igår när statsminister Stefan Löfven höll sitt tal till nationen. Det faktum att ett dylikt tal är mycket unikt ökade helt klart intresset för vad han hade att säga.

Det var inget i hans tal som överraskade mig. Budskapet var helt enkelt att han ville få oss att inse allvaret och att vi ska hålla ihop och göra vad vi kan för att fixa detta. Han adresserade ju särskilt de äldre, att de för både sin egen och andras skull ska undvika att röra sig ute bland folk. Jag hoppas de lyssnar på Löfven – vi är många andra som inte tillhör den gruppen som gör vad som krävs oss och mer därtill.

Men nog om det nu! Det första jag gjorde i morse var att söka efter glädjande nyheter. Det kan kännas skönt att starta den nya veckan med något upplyftande.

Först ut är härliga Ruth Larsson, 101 år gammal. I en intervju i Expressen betonar hon att det inte är bra för hälsan att vara orolig. Hon vet vad hon pratar om – hon var med när spanska sjukan och asiaten härjade.

Sedan landade mina ögon på en text i SvD av Anders Hansen som ä psykiatriker, läkare och hjärnforskare.

Epidemier är en plågoande som följt oss alltsedan vi började leva tätare. Det enda vi vet säkert är att vi kommer att drabbas av fler. Vi kommer att ta oss igenom dem och vi kommer att ta oss igenom den här.

Att det finns företag som faktiskt får mer jobb i dessa oroliga tider är ju enormt glädjande! Tuffa tider kräver nytänkande. I DN kan du läsa om produktionsbolaget som livestreamar kulturevenemang digitalt.

Jag är fullt medveten om att många företagare har det oerhört tufft nu. De ser sina livsverk raseras, vilket kan få oerhört tragiska följder. Det här inlägget lär inte trösta eller hjälpa de som sitter i den sitsen. Men kanske kan det få oss som är friska och har jobben kvar att inse att vi ska göra allt vi kan för att hålla hjulen i rullning.

Lämna en kommentar