Foto: CoWomen on Unsplash

I mitten av januari började jag studera ljudteknik och podcastproduktion på Luleå Tekniska Universitet. Under mer än tio års tid har jag då och då gått någon enstaka kurs bara för att det är så roligt! Och den här gången blev det alltså ljudproduktion.

Det har varit både roligt och slitigt, och jag har fått en hel del insikter. Till exempel är det stor skillnad mellan att ljudintervjua och använda papper och penna! Det sistnämnda är helt klart lättare, men det handlar nog mycket om att öva och öva och öva.

Jag kommer inte att bli ljudtekniker. Jag kan nämligen inte urskilja de där små nyanserna och skillnaderna och höra vad som bör göras. Så har förbarmande om du hör något knas 😉 Jag har inga hörselproblem, men liksom nä – jag verkar inte ha öra för detta. Däremot har jag lärt mig enormt mycket, och det låter ungefär tusen gånger bättre än tidigare. Och det ÄR verkligen roligt!

Det hela har utmynnat i att jag kommer att starta en egen podcast. Den kommer att få en lite annorlunda utformning än detta avsnitt (som ju är utformat efter skolans krav). Så håll öronen öppna framöver! 

Musik:
Soul sister by Robbero (c) copyright 2013 Licensed under a Creative Commons Attribution (3.0) license. http://dig.ccmixter.org/files/Robbero/41686

Lämna en kommentar