Här skriver jag ju om vad jag gjort för att tycka om både mig själv och mitt liv. Då är väl allt bra nu då? Det mesta är riktigt, riktigt bra, men jag har ett par småsaker med mig själv att ta tag i. Samt en stor sak. Som jag själv inte kan göra så mycket åt förutom att välja hur jag ska agera.

För några år sen fick en person för sig att jag behövde läxas upp. Denna person radade upp flera saker som var ”fel” med mig. Jag ålades olika egenskaper, såväl fysiska som psykiska, som jag stod som ett frågetecken inför. 

Det stora problemet var tydligen att jag över huvud taget existerade. För jag anklagades nämligen inte för att ha gjort denna person illa. Det som var ”fel” – och fortfarande är – var helt enkelt jag.

Jag blev förbannad. Jag blev ledsen. Kände mig oskyldigt anklagad. En person drar slutsatser om mig, slutsatser som är helt uppåt väggarna. Jag valde att inte försvara mig. För vilken nytta hade det gjort? Den här personen hade innan detta hände undvikit mig i flera år, och den enda information som hen kom åt var det som jag skrev på Facebook och min hemsida. Det är – som de allra flesta förstår – bara en del av mitt liv, och inget man kan dra några långtgående slutsatser av. Denna person skapade sig en bild av mig och mitt liv utifrån detta, utan att ha någon som helst direkt insyn i det.

Men vad bygger då denne persons åsikter på? Troligen det egna livet. Det kallas ”projicering” och beskrivs så här: 

Källa: Din insida

Så hur har jag valt att agera då? Efter den senaste kontakten för flera år sen valde jag att släppa taget. I helgen fick jag ett meddelande som väckte de gamla känslorna till liv. Den här texten är min reaktion, jag måste få lätta på trycket.

Man har alltid ett val. Nu har jag har skrivit av mig ilskan och det ledsna och väljer härmed att radera det från mina tankar. Jag släpper taget igen.

2 Kommentarer

  1. Karin Vestman den april 15, 2020 kl 9:07 e m

    Fint att du låter det passera. Kanske kan du göra det för att du bearbetade och tog tag i den stora matchen tidigare. Jag tror att ditt mod att skriva om det även kan stärka andra att fatta kloka beslut för sitt eget bästa. Du är betydelsefull.

    • Bitte den april 16, 2020 kl 5:59 f m

      Tack, Karin! <3

Lämna en kommentar