Foto: Tara Evans on Unsplash
  1. En video dyker upp i mitt flöde. En kvinnlig läkare föreläser. Jag blir nyfiken, klickar på Youtube-länken. Ser att videon bara är en liten del av en annan video. Öppnar den. Gör några nerslag, den är över tre timmar lång. Det ser ut att vara från en kyrka, massor av folk, tätt ihop. Kollar datumet: videon livestreamades den 4 januari i år.
  2. Kollar närmare på kanalen. Den drivs av en pastor. Under videon en länk till hans hemsida. Klickar på den.
  3. Går in på ”What we believe”. Där framgår att de är bokstavstrogna: Bibeln är den enda regelboken, både vad gäller tro och praktisk tillämpning.
  4. Söker på pastorns namn på Twitter. Det första som dyker upp är en retweet han gjort – en varning. Innebörden i denna är att man innan Biden svärs in inte ska delta i beväpnade protester i någon av delstaternas huvudstäder. Protesterna kan nämligen vara del i en ondsint komplott med syfte att ta bort rätten att bära vapen. I retweeten finns en länk som jag klickar på.
  5. Hamnar på en hemsida där varningen upprepas. Scrollar ner och hittar lite mer info:

”Ha detta i åtanke – Förra veckan använde den demoniska vänstern angreppet på USA:s huvudstad för att ta bort din yttrandefrihet. Tiotusentals amerikaner togs bort från sociala medier tillsammans med USA:s president.
Den yttersta vänsterns teknikjättar tog bort president Trumps förmåga att fritt kommunicera till den amerikanska allmänheten.

Nästa steg är att ta ifrån dig dina vapen.

Demokraterna STAL ett massivt jordskredsval från president Trump.
Förra helgen tog de din rätt att fritt kommunicera online.
NU ÄR DE UTE EFTER DINA VAPEN.”

Läkaren, då? Henne har jag nästan glömt bort. Googlar runt lite, hon är kritisk angående hanteringen av pandemin och har grundat en allians av andra läkare som kräver att medborgarna får bättre information, vård mm. Helt ok, inget som jag reagerar på i detta läge. Jag gör några nedslag i hennes föreläsning och även om jag inte håller med henne om det lilla jag hör, så är det knappast så att jag sitter och hoppar i stolen av upprördhet. Inget av det jag hör är nytt under solen. Säkerligen kan jag få veta mer om henne om jag fortsätter lyssna och googla, men jag satte p här. Blev ju mer intresserad av pastorn!

Vad blir då min slutsats efter detta nystande? Föreläser man på en storgudstjänst arrangerad av en känd pastor som är övertygad om att det var vänstermänniskor som attackerade Kapitoleum i syfte att ta bort rätten att bära vapen, sätter Bibelns lag främst, har hävdat att han befriade sin hemstat från zikaviruset samt inte verkar bekymra sig särskilt mycket om att vi har en pandemi – ja, då drar i alla fall jag öronen åt mig. Vilket får som följd att jag inte bryr mig om att ta reda på mer om vad läkaren hade på hjärtat.

OBS! Detta är inte ett inlägg om huruvida det var rätt att blocka Trump från Twitter mm.

Lämna en kommentar