Foto: Simon Migaj on Unsplash

Det här är första sommaren på mängder av år som jag har precis ingenting jag måste göra. Eller som jag inbillar mig att jag måste göra. Som egenföretagare är det svårt att helt släppa tankarna på jobbet. Även om jag haft semester har jobbet alltid funnits med – främst då att hålla ångan uppe på sociala medier för att inte ”glömmas bort”. Den känslan är helt borta i år och det ger mig ett fantastiskt lugn i hela kroppen.

På så sätt har pandemin varit en välsignelse för mig. För jag kan ju inte göra ett jota åt hur corona påverkar samhället. Det enda jag kan bestämma över är hur jag själv hanterar detta. Och jag har valt att lägga mig platt – ta detta dag för dag och agera därefter. En taktik som inneburit att jag gör precis ingenting😄

Självklart finns tankarna på hur sjutton det ska gå i framtiden. Kommer jag över huvud taget att komma igång med min nya verksamhet under dessa omständigheter? Om inte – vad sjutton ska jag göra då? Men när de tankarna dyker upp lyckas jag faktiskt släppa dem ganska snabbt. För vilken nytta gör det att öda energi på att fundera på något som jag inte kan förutspå alls?

På ett rent personligt plan är alltså 2020 nyttigt för mig. Jag får verkligen öva på att släppa allt och bara glida med. Det tar emot ibland, såklart. Jag gillar ju att planera, veta vad jag ska göra framöver. ”Kontrollbehov” kallas det visst?

Givetvis känner jag ibland att jag verkligen skulle vilja ha något att göra. Ha en uppgift och göra nytta! Men då tänker jag att det är precis de tankarna jag just nu måste komma ifrån. Ta tillfället i akt att verkligen nollställa mig och ta sats därifrån senare.

Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag i grunden har en ”detkommerattordnasig”-inställning till livet. Säkerligen kommer jag ur detta med mer kunskap om mig själv. Och det gör mig bättre rustad inför resten av livet.

1 Kommentar

  1. Barbro den juli 28, 2020 kl 11:46 f m

    Låter insiktsfullt.

    ”Bara vara”-träning tror jag att det är många som behöver.
    Tänker om de här månaderna med Corona-viruset, att det här nya förhållningssättet till det mesta, också kan föra mycket gott med sig.

Lämna en kommentar