BAKGRUND

Jag har varit arbetslös, gått genom en jobbig separation, haft kroppsnoja, gått in i väggen, varit utmattningsdeprimerad mm. I perioder i livet har jag ältat, varit bitter, anklagat och nedvärderat både mig själv och andra.

För några år sedan nådde jag en vändpunkt. Jag insåg att allt - både gott och ont - jag gått igenom, faktiskt tagit mig dit jag är idag: till ett liv och en vardag jag uppskattar och gläds åt.

Visst sjutton blir jag arg, ledsen och irriterad emellanåt. Men nu för tiden sitter det inte så djupt i mig. Insikten om att jag har ett eget ansvar för mitt liv och de val jag gör har förändrat både mig och tillvaron till det bättre.

Nu hoppas jag inspirera andra att göra detsamma! Jag kommer att dela personliga knep, tips och råd som förhoppningsvis kan hjälpa dig att omvärdera din inställning till livet och dig själv. Livet blir så mycket roligare och enklare! Glada människor ställer heller inte till med så mycket elände, tänker jag.

Disclaimer:
Jag är inte utbildad coach, har ingen specialistkunskap inom psykisk hälsa. Jag delar helt sonika med mig av personliga erfarenheter, lärdomar jag gjort om mig själv och vad jag upptäckt fungerat för mig.

Jag vänder mig inte till personer med olika hälsotillstånd som kräver läkarvård.

Lite mer om mig:

Jag är gift och har två döttrar. Bor i Stocksund norr om Stockholm, men har även en bas i Palma, Mallorca.

I mitten av 90-talet läste jag företagsekonomi och marknadsföring på Stockholms universitet, och arbetade därefter med marknadsföring några år in på 2000-talet. 2005 blev jag klar med min journalistutbildning på Poppius och började frilansa. Nio år senare hade mitt intresse för kost och hälsa vuxit sig så starkt att jag utbildade mig till kostrådgivare.

I slutet av 2019 kände jag att jag gjort mitt inom kost och hälsa, något annat pockade på. Resultatet är Merriment - mitt bolag där jag förutom föreläsningar även erbjuder översättnings- och skribenttjänster. Merriment betyder "glädjeämne" på engelska. Och det är precis det det handlar om för mig! Jag samlar här allt som som jag tycker så mycket om att göra: att inspirera och hjälpa andra samt att få arbeta med ord.

"Ingen föds olycklig. Det är du som är bossen."